0912-7698982

مشاوره 24/7 واتساپ

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک | هادیلو

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک | هادیلو

قطعات خودرو , مقالات

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک

07 اردیبهشت 1398 193 بازدید
علائم خرابی سلکتور گیربکس اتومات

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک

خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و به این دلیل میتواند علایم خرابی سلکتور گیربکس اتومات هم متفاوت ظاهر شوند. حالا چند مورد از این علائم خرابی سلکتور را بررسی میکنیم:

  1. صداهای عجیب و غیر معمولی از گیربکس: اگر صداهای ناگهانی از گیربکس میشنوید خصوصا هنگام  تعویض دنده ممکن است بخاطر خراب شدن سلکتور گیربکس اتومات خودرویتان باشد.
  2. تاخیر در تعویض دنده: اگر  تعویض دنده در گیربکس شما با تاخیر و بعد از بالا رفتن بسیار زیاد دور موتور صورت میگیرد میتواند علت آن خرابی سلکتور باشد
  3. نشت روغن گیربکس اتومات: روغن ریزی گیربکس اتوماتیک میتواند علت های زیادی داشته باشد و یکی از آن علت ها میتواند خراب بودن سلکتور گیربکس باشد. پس حتما این مورد را بررسی کنید
  4. حرکت نکردن خودرو: اگر خرابی سلکتور بسیار زیاد باشد میتواند در نهایت باعث شود که دیگر خودرویتان حرکت نکند.

در نهایت اینکه در صورت مشاهده هر یک از این علایم حتما به تعمیرکار ماهر مراجعه کنید و اگر در کرج زندگی میکنید به تعمیرگاه گیربکس در کرج یعنی تعمیرگاه هادیلو مراجعه کنید.

برای خرید سلکتور گیربکس اتوماتیک و اطلاع از قیمت سلکتور گیربکس اتوماتیک میتوانید به تعمیرگاه مراجعه کنید.

همیشه به یاد داشته باشید که داشتن یک ماشین اتوماتیک سالم نیازمند رسیدگی مداوم است پس:

  • حتما به علایمی مثل تقه زدن گیربکس، زوزه کشیدن جعبه دنده، گاز هرز خوردن و … ماشین توجه داشته باشید و هرگونه تغییر در صدا و سرعت و تعویض دنده و دور موتور را جدی بگیرید چرا که ادامه رانندگی با گیربکس معیوب قطعا موجب آسیب بیش‌تری به گیربکس و در نتیجه تحمیل هزینه‌های بسیار بالا برای شما می‌شود. پس در اولین فرصت  در صورت دیدن علایم مشکل در گیربکس اتوماتیک خود به تعمیرکار ماهر مراجعه کنید.
  • در فواصل توصیه شده حتما نسبت به تعویض روغن گیربکس با دستگاه  اقدام کنید و در صورت کم شدن سطح روغن و نشتی روغن گیربکس خود، حتما به دنبال علت نشتی روغن باشید.
  • سعی کنید تا ملاحظات مربوط به رانندگی با گیربکس اتوماتیک را رعایت کنید که می‌توانید در مقلات سایت با آنها آشنا شوید.
  • برای تعمیر گیربکس اتوماتیک به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک هادیلو مراجعه کنید.

تنظیم سلکتور گیربکس اتوماتیک

در این مطلب قرار است نحوه تنظیم سلکتور گیربکس اتوماتیک ۲۰۶ را آموزش دهیم تا دارندگان این نوع خودرو بتوانند این کار ساده را خودشان انجام دهند و مجبور نشوند بابتش هزینه ای پرداخت کنند و تعمیرگاه بروند. کار سلکتور، تعیین حالت دنده و روشن نمودن چراغ دنده عقب می باشد. در خودروهایی که چراغ دنده عقب روشن نمی شود، اگر سیستم برق و لامپ را بررسی نمودید و سالم بودند، مشکل از سلکتور گیربکس است که باید تعویض شود. عمل نمایش حالت دنده بر روی صفحه نمایشگر را هم سلکتور بر عهده دارد. اگر سلکتور تنظیم نباشد، پیام های اشتباهی از حالت دنده به ECU ارسال می شود و همین امر باعث می شود در عملکرد خودرو، خللی به وجود آید.

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک

هزینه تنظیم سلکتور گیربکس اتوماتیک و یا هزینه تعمیر سلکتور گیربکس اتوماتیک

هزینه تنظیم سلکتور گیربکس بسته به اینکه چقدر منجر به خرابی گیربکس شده باشد متفاوت است و باید دقیق بررسی شود که دقیقا آیا تنظیم سلکتور گیربکس اتومات کفایت میکند و یا باید اقدام به تعمیر سلکتور گیربکس خودرو کنید.

هزینه تعمیر سلکتور گیربکس اتوماتیک هم باید دقیق بررسی شود که آیا آسیبی به خود گیربکس وارد شده است یا نه و فقط با تعویض سلکتور گیربکس مشکل حل خواهد شد.

برای همین سریعا به یک تعمیرکار مراجعه کنید.

به عنوان مثال، خودروهای دارای دنده اتوماتیک، اگر دسته دنده در حالتهای R و یا D باشد، برای جلوگیری از وارد آمدن ضربه به گیربکس، خودرو استارت نمی خورد. فقط در حالت های P و N شما قادر به روشن کردن خودرو می باشید. حال اگر چنانچه سلکتور تنظیم نباشد، چون پیامهای اشتباهی به ECU ارسال می شود، امکان دارد خودرو شما اصلا استارت نخورد. یعنی شما دسته دنده را در حالت P قرار داده اید اما سلکتور حالت R را به ECU می کند و شما نمی توانید اتومبیلتان را روشن کنید. پس باید دست به کار شوید و سلکتور را تنظیم را تنظیم نمایید.

ابزارهای مورد نیاز برای تنظیم سلکتور گیربکس اتوماتیک ۲۰۶

برای تنظیم سلکتور گیربکس اتوماتیک ۲۰۶ باید کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:

  1. اهم متر ترجیحا بیزر داشته باشد تا بتواند در هنگام اتصال کوتاه بوق بزند.
  2. دو متر سیم نازک سایز آن زیاد مهم نیست مثلا نمره ۰٫۵
  3. یک عدد آچار T30 ترجیحا تفنگی تا حین تنظیم لرزش دست کمتر باشد میشود از آچار ستاره ای نیز استفاده نمود.
  4. دو عدد سر سیم تخت مانند همانهایی که برای بستن رله بوق (افتامات بوق یا فن) استفاده میشوند.

روش تنظیم سلکتور گیربکس اتوماتیک ۲۰۶

– ابتدا درب موتور را بالا زده و هواکش را باز کنید.

– سپس دنده را روی حالت N قرار دهید و سویچ را باز نمایید.

– روی گیربکس یه قطعه پلاستیکی سیاه رنگ، که یه دسته سیم روکش دار از پشتش خارج شده و با دو عدد پیچ T30 روی گیربکس بسته شده که خود این پیچها توی یه شیار قرار دارند که با چرخاندن سلکتور توی شیار به جلو ویا عقب میرود. شکل سلکتور به صورت زیر است:

همانطور که مشاهده می کنید روی سلکتور یک شفت کوچک هزار خاری به قطر ۰٫۷ سانتی متر قرار دارد که انتهای کابل تعویض دنده با یک مفصل برنجی که وسط آن یک حفره مربع تعبیه شده به آن متصل میشود

– بدون اینکه مفصل را بلند کنید (مفصل از پهلو با یک پیچ که آچار ده میخورد به هزار خاری سفت میشود) ، یک دور با T30 پیچ ها را شل نمایید به حدی که سلکتور با کمی نیرو بتواند به راست یا چپ بچرخد.

– دو عدد سر سیم تخت را به سر دو رشته سیم نازک وصل کنید و دو سر دیگر سیم را لخت نموده و به دو سر اهم متر متصل نمایید.

– دو تا سر سیم را به دو پینی که در قسمت جنوب غربی سلکتور مشاهده می کنید متصل نمایید.

– اهم متر را روشن و روی بیزر (بوق) قرار دهید.

– بسیار بسیار کم ، کمتر از دو میلیمتر، سلکتور را به چپ یا راست بچرخانید تا صدای بوق اهم متر در بیاید. هر جا که صدای بوق شروع شد، روی بدنه گیربکس و سلکتور یک خط بکشید و به چرخاندن ادامه دهید تا بوق قطع شود. به محض قطع شدن بوق مجددا یک خط دیگر بکشید

– بین این دو خط، منطقه درست سلکتور است. هر چه دقیق تر وسط این دو خط را انتخاب کنید، سلکتور حساستر تعویض را انجام میدهد.

– حال که جای درست سلکتور را پیدا کردید بسیار با احتیاط پیچ های آن را سفت کنید. به ارامی کمی پیچ راست کمی پیچ چپ … تا انتها

– در انتهای سفت کردن مجددا کنترل کنید تا صدای بیزر در دنده N شنیده شود. اگر با سفت کردن صدای بوق قطع شود و با شل کردن وصل یا با گرم و سرد شدن همینطور، آن سلکتور ایراد دارد باید عوض شود.

حال نوبت تنظیم کابل است.

اگر به انتهای کابل روی سلکتور نگاهی بندازید یک قسمت نارنجی که با یک قسمت پلاستیکی روشن (تقریبا زرد و یا کرم) محصور شده است مشاهده می کنید. با دو انگشت، قسمت کرم رنگ را به سمت عقب بکشید و نگه دارید. حال قسمت نارنجی را بکشید به سمت بالا، دقت اکید بفرمایید که قسمت مفصل تکان فلزی و هزار خاری نچرخد و تکان نخورد و نیز لیور دنده دقیق در دنده N باشد و در پشت امپر نیز نمایشگر N را نشان بدهد.

حال که بررسی کردید همه موارد فوق درست باشد، خلاصی مغزی کابل را که خیلی خیلی کم است (کمتر از دو میلیمتر) بگیرید و بعد کلید نارنجی را رو به پایین فشار داده و کاور کرم رنگ را رو به جلو برده تا قفل شود. کابل تنظیم شد!

نکته مهم

خوانندگان گرامی دقت بفرمایند که علت اصلی خرابی سکلتور، آب است!!! خیلی مراقبت نمایید که آب روی سلکتور نریزد. مخصوصا اینکه محل سلکتور، دقیقا در جایی قرار دارد که هنگامی که پیچ هواگیری پشت ترموستات باز میشود، آب خروجی مستیما روی سلکتور می ریزد. این آب باعث میشود که مدار داخل سلکتور اکسیده شده و به زودی کارایی خود را از دست بدهد.

در هنگام شستن موتور (که اصلا توصیه نمیشود) دقت بفرمایید که آب روی سلکتور سریعا با پمپ باد خشک گردد. بهتر تمهیداتی بیاندیشید که آب روی سلکتور نریزد.

منبع:http://dcar.ir

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرکز گیربکس اتوماتیک هادیلو

تعمیرگاه هادیلو از سال ۱۳89 با کادر مجرب و تجهیزات تخصصی و حرفه‌ای آغاز به کار کرده است. کلیه خدمات مرتبط با گیربکس اتومات از جمله تعمیر و تعویض روغن و فروش .

مرکز تخصصی گیربکس اتوماتیک هادیلو

تمامی حقوق برای مرگز گیربکس اتوماتیک هادیلو محفوظ می باشد.