وبلاگ

نحوه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

Rate this post

نحوه تعویض روغن گیربکس دنده اتومات

امروزه استفاده از گیربکس اتومات برای تولید انواع خودرو های ایرانی و خارجی بسیار رواج پیدا کرده است. لذا تعویض روغن گیربکس اتوماتیک نیز یکی از مهم ترین و اصلی ترین فعالیت های انجام شده توسط مکانیک ها و تعمیرکاران خودرو در شهر ها و کشور های مختلف دنیا می باشد.

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

همانطوری که شاید همه ی شما مطلع باشید، خودرو هایی که توسط شرکت های خودروسازی واقع در کشور های مختلف دنیا تولید می شوند، دارای دو نوع گیربکس دنده ای و اتوماتیک هستند. گیربکس یا جعبه دنده، یکی از مهم ترین و اصلی ترین قطعات خودرو می باشد که در صورت بروز هر گونه مشکل در این قطعه، ممکن است خسارت های جبران ناپذیری را برای افراد به دنبال داشته باشد. امروزه استفاده از گیربکس اتومات برای تولید انواع خودرو های ایرانی و خارجی بسیار رواج پیدا کرده است. لذا تعویض روغن گیربکس اتوماتیک نیز یکی از مهم ترین و اصلی ترین فعالیت های انجام شده توسط مکانیک ها و تعمیرکاران خودرو در شهر ها و کشور های مختلف دنیا می باشد

در سطح کشور ایران نیز با توجه به این که تعداد خودرو های اتومات روز به روز در حال افزایش می باشند، لذا آشنایی با نحوه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک برای بسیاری از افرادی که در زمینه ی تعمیر انواع خودرو های داخلی و خارجی فعالیت می کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است. تعویض روغن گیربکس اتوماتیک، به دو روش دستی و اتوماتیک صورت می گیرد که استفاده از روش اتوماتیک نسبت به روش دستی ارجح تر می باشد

در تعمیرگاه هادیلو که یکی از بهترین و معروف ترین تعمیرگاه های تخصصی در زمینه ی تعمیر گیربکس اتوماتیک در استان البرز و شهرستان کرج می باشد، برای تعویض روغن گیربکس از دستگاه های تمام اتوماتیک استفاده می شود که این موضوع باعث شده است تا طرفداران و مشتریان این تعمیرگاه روز به روز در حال افزایش می باشد. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا شما را با تعویض روغن گیربکس اتوماتیک آشنا کرده و درباره ی آن توضیحاتی را خدمت شما عزیزان عرض کنیم. با ما همراه باشید.

تعمیر گیربکس بنز

چرا باید روغن گیربکس اتوماتیک به صورت دوره ای تعویض شود؟

فشار حاصل از روغن گیربکس، باعث چرخش چرخ دنده ها در گیربکس شده و باعث می شود که به صورت اتوماتیک دنده تعویض شود. در صورتی که روغن گیربکس برای مدت زمان طولانی تعویض نشود، ممکن است کیفیت آن کاهش پیدا کرده و فرآیند تعویض دنده به درستی شکل نگیرد. هر چند که امروزه بسیاری از شرکت های خودروسازی این شعار را می دهند که تعویض روغن گیربکس هیچ گاه لازم نخواهد بود، اما در بسیاری از موارد در صورتی که روغن گیربکس تعویض نشود، ممکن است باعث وارد آمدن خسارت های جدی تری به خودرو شده و به چرخ دنده ها آسیب بزند. لذا پیشنهاد می شود تعویض روغن دوره ای گیربکس پس از هر 60 هزار کیلومتر طی مسافت صورت گیرد تا مشکلی برای چرخ دنده ها و گیربکس خودرو به وجود نیاید.

مراحل تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

برای تعویض روغن گیربکس های اتوماتیک، یکسری مراحل وجود دارد که این مراحل بهتر است توسط مکانیک ماهر در این حوزه طی شوند. بسیاری از افراد می پرسند که آیا می توانند خودشان روغن گیربکس خودروی خود را تعویض کنند؟ در پاسخ باید گفت با توجه به این که گیربکس یکی از مهم ترین و اصلی ترین قطعات خودرو می باشد، لذا هر گونه آسیب که به این قطعه وارد شود، ممکن است برای افراد خسارات زیادی را به دنبال داشته باشد و به قطعات دیگر خودرو نیز آسیب بزند. لذا بهتر است برای تعویض روغن گیربکس اتوماتیک، به مکانیک ماهر در این حوزه مراجعه شود تا مشکلی برای خودرو به وجود نیاید.

مراحل تعویض روغن گیربکس اتوماتیک شامل چند مرحله می باشد که در زیر به این مراحل اشاره می کنیم:

  1. یک عدد کارتل بر سر راه خروجی روغن قرار دارد که این کارتل باید به آرامی توسط مکانیک باز شود تا روغن آن تخلیه شود. 
  2. در این مرحله باید فیلتر روغن گیربکس قدیمی برداشته شود.
  3. در مرحله ی بعد بایستی کارتل را از ضایعاتی که روی آن قرار گرفته است به طور کامل پاک نمود. بدیهی است در صورتی که این کار به درستی صورت نگیرد، ضایعات گیر کرده در لابلای کارتل، به داخل گیربکس باز خواهند گشت.
  4. در مرحله آخر نیز باید روغن گیربکس مناسب با خودرو را در داخل گیربکس ریخت.
تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

انواع روش های تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

برای تعویض روغن گیربکس اتوماتیک، همانطوری که اشاره شد می توان از دو روش دستی و اتوماتیک عمل کرد. در روش دستی که توسط مکانیک ها و تعمیرکاران ماهر در این حوزه انجام می شود، همه ی مراحل تعویض روغن به صورت دستی انجام می شوند. این در حالی است که در روش اتوماتیک، همه ی مراحل تعویض روغن گیربکس اتوماتیک به کمک دستگاه انجام می شوند. روش دستگاهی روش نوین و جدیدی است که بر روش دستی ارجحیت دارد. این روش فقط در بعضی از تعمیرگاه ها برای تعویض روغن گیربکس مورد استفاده قرار می گیرد که تعمیرگاه هادیلو یکی از این تعمیرگاه ها می باشد. در این تعمیرگاه از به روز ترین و پیشرفته ترین دستگاه ها و تجهیزات برای تعویض روغن گیربکس به صورت کاملا اتوماتیک استفاده می شود.

یکی از مهم ترین مزیت های روش اتوماتیک برای تعویض روغن گیربکس اتومات، این است که در روش اتوماتیک، همه ی روغن کهنه به طور کامل خارج می شود. این در حالی است که در مورد روش دستی، ممکن است مقداری از روغن سوخته در داخل گیربکس باقی بماند و باعث اختلال در عملکرد گیربکس خودرو در دراز مدت شود. 

نکته ی دیگری که در اینجا لازم است به آن توجه شود، این است که روغن گیربکس اتومات با روغن گیربکس دستی فرق می کند. لذا در هنگام تعویض روغن گیربکس بایستی به این موضوع توجه شود که از روغن مناسب برای تعویض روغن خودرو استفاده شود. ظرفیت روغن گیربکس برای خودرو های مختلف، متفاوت می باشد. ولی بطور کلی بیشتر خودرو ها در حدود 6 الی 9 لیتر روغن گیربکس نیاز دارند که در هر بار تعویض روغن گیربکس بایستی در داخل جعبه دنده ی آن ها ریخته شود.

تعویض روغن گیربکس به صورت دستی بهتر است یا با دستگاه‌های تمام اتوماتیک؟

تعویض روغن گیربکس به روش دستی که معمولا رایج‌تر است دارای ایراداتی است که از جمله می‌توان به این اشاره کرد که در تعویض دستی گاها در برخی خودروها امکان خارج کردن تمام روغن کهنه وجود ندارد و همیشه مقداری از روغن سوخته داخل گیربکس می‌ماند. ولی دستگاه‌های تمام اتوماتیک تمام روغن کهنه و سوخته را از گیربکس خارج کرده و روغن سالم را جایگزین آن می‌کنند. تعمیرگاه هادیلو نیز دارای دستگاه تمام اتوماتیک تعویض روغن گیربکس اتوماتیک می‌باشد.

آیا روغن گیربکس دستی با روغن گیربکس اتوماتیک فرق دارد؟

بله روغن این دو نوع گیربکس با هم فرق بسیار دارد. شاید ساده‌ترین پاسخ به این سوال این باشد که روغن دنده (واسکازین) مخصوص خودروهایی با گیربکس دستی و روغن گیربکس مخصوص خودروهایی با گیربکس اتوماتیک است. پس دقت کنید که روغن مصرفی این گیربکس‌ها با هم تفاوت بسیاری دارند. حتما روغن مناسب گیربکس خودروی خود را استفاده کنید.

چند لیتر برای تعویض روغن گیربکس نیاز است؟

مقدار روغن گیربکس برای تعویض، بستگی به مدل هر خودرو دارد و ممکن است بین 6 لیتر روغن تا 9 لیتر روغن جدید برای تعویض بسته به مدل خودرو نیاز باشد. البته به این نکته توجه کنید که گاهی در برخی خودروها اگر تعویض روغن به صورت دستی انجام شود، چون امکان خالی کردن تمام روغن کهنه از گیربکس وجود ندارد و همیشه مقداری از روغن کهنه داخل گیربکس باقی می‌ماند پس ممکن است روغن کمتری را برای تعویض (در مقایسه با زمانی که روغن را با دستگاه تمام اتوماتیک عوض میکنیم) نیاز داشته باشد. چون در تعویض روغن با دستگاه تعویض تمام اتوماتیک، کاملا روغن کهنه از گیربکس خارج می‌شود، روغن سالمی که توسط دستگاه به گیربکس تزریق می‌شود دقیقا معادل گنجایش واقعی گیربکس است و به همین خاطر ما به شما تعویض روغن گیربکس با دستگاه تمام اتوماتیک را توصیه می‌کنیم.

هزینه و قیمت تعویض روغن گیربکس اتوماتیک و دنده‌ای چقدر است؟

اجرت تعویض روغن گیربکس اتوماتیک با دستگاه تمام اتوماتیک برای تمامی خودروها در تعمیرگاه هادیلو ۳۰۰ الی  ۳۵۰ هزار تومان است (در سال ۱۴۰۲) .

قیمت هر لیتر روغن گیربکس اتوماتیک هم بسته به برند ایرانی و یا خارجی و نوع روغن برای هر ماشین متفاوت است که تقریبا از لیتری 75 هزار تومان تا لیتری 250 هزار تومان در بازار موجود است(در سال 1400).

آیا خودمان می‌توانیم ایراد تقه زدن گیربکس را رفع کنیم؟

تشخیص علت تقه زدن گیربکس کاری تخصصی است که در موارد بسیار با دستگاه هم قابل تشخیص نیست و این مهارت و تجربه تعمیرکار ماهر است که علت دقیق این تقه زدن را پیدا کند.

هزینه رفع ایراد تقه زدن گیربکس چقدر است؟

نمیتوان به طور دقیق هزینه را برآورد کرد چون بستگی به این دارد که علت تقه زدن گیربکس چه باشد و تعیین هزینه بعد از تشخیص علت زوزه کشیدن است.

تعمیر تقه زدن گیربکس چقدر زمان می‌برد؟

باز هم بستگی به علت این ایراد بستگی دارد برای مثال اگر مربوط به روغن گیربکس باشد، یک ساعت زمان نیاز دارد برای تعویض ولی اگر ایراد از داخل گیربکس باشد به دو روز زمان نیاز دارد.

آیا خودمان می‌توانیم گاز هرز خوردن گیربکس را درست کنیم؟

تشخیص علت گاز هرز خوردن یک کار تخصصی است که نیاز به مهارت و دقت و ابزارهای مخصوص دارد. بنابراین حتما آن را به یک تعمیرگاه مجهز و مطمئن بسپارید.

هزینه درست کردن گاز هرز خوردن گیربکس چقدر است؟

هزینه رفع ایراد به علت آن بستگی دارد برای مثال اگر ایراد از کمبود روغن باشد، هزنیه کمتری دارد به نسبت اینکه ایراد ناشی از خرابی ساعت گیربکس باشد. تعیین هزینه تعمیر بعد از پیدا کردن علت بروز ایراد است.

تعمیر گاز هرز خوردن چقدر زمان می‌برد؟

باز هم بستگی به علت بروز این ایراد بستگی  دارد و بسته به علت آن بین یک ساعت تا سه روز زمان می‌برد.

همیشه به یاد داشته باشید که داشتن یک ماشین اتوماتیک سالم نیازمند رسیدگی مداوم است پس:

  • حتما به علایمی مثل تقه زدن گیربکس، زوزه کشیدن جعبه دنده، گاز هرز خوردن و … ماشین توجه داشته باشید و هرگونه تغییر در صدا و سرعت و تعویض دنده و دور موتور را جدی بگیرید چرا که ادامه رانندگی با گیربکس معیوب قطعا موجب آسیب بیش‌تری به گیربکس و در نتیجه تحمیل هزینه‌های بسیار بالا برای شما می‌شود. پس در اولین فرصت  در صورت دیدن علایم مشکل در گیربکس اتوماتیک خود به تعمیرکار ماهر مراجعه کنید.
  • در فواصل توصیه شده حتما نسبت به تعویض روغن گیربکس اقدام کنید و در صورت کم شدن سطح روغن و نشتی روغن گیربکس خود، حتما به دنبال علت نشتی روغن باشید.
  • سعی کنید تا ملاحظات مربوط به رانندگی با گیربکس اتوماتیک را رعایت کنید که می‌توانید در مقلات سایت با آنها آشنا شوید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *