
هزینه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
همانطوری که شاید همه ی شما مطلع باشید، خودرو هایی که توسط شرکت های خودروسازی واقع در کشور های مختلف دنیا تولید می شوند، دارای دو نوع گیربکس دنده ای و اتوماتیک هستند. گیربکس یا جعبه دنده، یکی از مهم ترین و اصلی ترین قطعات خودرو می باشد که در صورت بروز هر گونه مشکل در این قطعه، ممکن است خسارت های جبران ناپذیری را برای افراد به دنبال داشته باشد. امروزه استفاده از گیربکس اتومات برای تولید انواع خودرو های ایرانی و خارجی بسیار رواج پیدا کرده است. لذا تعویض روغن گیربکس اتوماتیک نیز یکی از مهم ترین و اصلی ترین فعالیت های انجام شده توسط مکانیک ها و تعمیرکاران خودرو در شهر ها و کشور های مختلف دنیا می باشد.
در سطح کشور ایران نیز با توجه به این که تعداد خودرو های اتومات روز به روز در حال افزایش می باشند، لذا آشنایی با نحوه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک برای بسیاری از افرادی که در زمینه ی تعمیر انواع خودرو های داخلی و خارجی فعالیت می کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است. تعویض روغن گیربکس اتوماتیک، به دو روش دستی و اتوماتیک صورت می گیرد که استفاده از روش اتوماتیک نسبت به روش دستی ارجح تر می باشد.
در تعمیرگاه هادیلو که یکی از بهترین و معروف ترین تعمیرگاه های تخصصی در زمینه ی تعمیر گیربکس اتوماتیک در استان البرز و شهرستان کرج می باشد، برای تعویض روغن گیربکس از دستگاه های تمام اتوماتیک استفاده می شود که این موضوع باعث شده است تا طرفداران و مشتریان این تعمیرگاه روز به روز در حال افزایش می باشد. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا شما را با تعویض روغن گیربکس اتوماتیک آشنا کرده و درباره ی آن توضیحاتی را خدمت شما عزیزان عرض کنیم. با ما همراه باشید.

چرا باید روغن گیربکس اتوماتیک به صورت دوره ای تعویض شود؟
فشار حاصل از روغن گیربکس، باعث چرخش چرخ دنده ها در گیربکس شده و باعث می شود که به صورت اتوماتیک دنده تعویض شود. در صورتی که روغن گیربکس برای مدت زمان طولانی تعویض نشود، ممکن است کیفیت آن کاهش پیدا کرده و فرآیند تعویض دنده به درستی شکل نگیرد. هر چند که امروزه بسیاری از شرکت های خودروسازی این شعار را می دهند که تعویض روغن گیربکس هیچ گاه لازم نخواهد بود، اما در بسیاری از موارد در صورتی که روغن گیربکس تعویض نشود، ممکن است باعث وارد آمدن خسارت های جدی تری به خودرو شده و به چرخ دنده ها آسیب بزند. لذا پیشنهاد می شود تعویض روغن دوره ای گیربکس پس از هر 60 هزار کیلومتر طی مسافت صورت گیرد تا مشکلی برای چرخ دنده ها و گیربکس خودرو به وجود نیاید.
مراحل تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
برای تعویض روغن گیربکس های اتوماتیک، یکسری مراحل وجود دارد که این مراحل بهتر است توسط مکانیک ماهر در این حوزه طی شوند. بسیاری از افراد می پرسند که آیا می توانند خودشان روغن گیربکس خودروی خود را تعویض کنند؟ در پاسخ باید گفت با توجه به این که گیربکس یکی از مهم ترین و اصلی ترین قطعات خودرو می باشد، لذا هر گونه آسیب که به این قطعه وارد شود، ممکن است برای افراد خسارات زیادی را به دنبال داشته باشد و به قطعات دیگر خودرو نیز آسیب بزند. لذا بهتر است برای تعویض روغن گیربکس اتوماتیک، به مکانیک ماهر در این حوزه مراجعه شود تا مشکلی برای خودرو به وجود نیاید.
مراحل تعویض روغن گیربکس اتوماتیک شامل چند مرحله می باشد که در زیر به این مراحل اشاره می کنیم:
- یک عدد کارتل بر سر راه خروجی روغن قرار دارد که این کارتل باید به آرامی توسط مکانیک باز شود تا روغن آن تخلیه شود.
- در این مرحله باید فیلتر روغن گیربکس قدیمی برداشته شود.
- در مرحله ی بعد بایستی کارتل را از ضایعاتی که روی آن قرار گرفته است به طور کامل پاک نمود. بدیهی است در صورتی که این کار به درستی صورت نگیرد، ضایعات گیر کرده در لابلای کارتل، به داخل گیربکس باز خواهند گشت.
- در مرحله آخر نیز باید روغن گیربکس مناسب با خودرو را در داخل گیربکس ریخت.

انواع روش های تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
برای تعویض روغن گیربکس اتوماتیک، همانطوری که اشاره شد می توان از دو روش دستی و اتوماتیک عمل کرد. در روش دستی که توسط مکانیک ها و تعمیرکاران ماهر در این حوزه انجام می شود، همه ی مراحل تعویض روغن به صورت دستی انجام می شوند. این در حالی است که در روش اتوماتیک، همه ی مراحل تعویض روغن گیربکس اتوماتیک به کمک دستگاه انجام می شوند. روش دستگاهی روش نوین و جدیدی است که بر روش دستی ارجحیت دارد. این روش فقط در بعضی از تعمیرگاه ها برای تعویض روغن گیربکس مورد استفاده قرار می گیرد که تعمیرگاه هادیلو یکی از این تعمیرگاه ها می باشد. در این تعمیرگاه از به روز ترین و پیشرفته ترین دستگاه ها و تجهیزات برای تعویض روغن گیربکس به صورت کاملا اتوماتیک استفاده می شود.
یکی از مهم ترین مزیت های روش اتوماتیک برای تعویض روغن گیربکس اتومات، این است که در روش اتوماتیک، همه ی روغن کهنه به طور کامل خارج می شود. این در حالی است که در مورد روش دستی، ممکن است مقداری از روغن سوخته در داخل گیربکس باقی بماند و باعث اختلال در عملکرد گیربکس خودرو در دراز مدت شود.
نکته ی دیگری که در اینجا لازم است به آن توجه شود، این است که روغن گیربکس اتومات با روغن گیربکس دستی فرق می کند. لذا در هنگام تعویض روغن گیربکس بایستی به این موضوع توجه شود که از روغن مناسب برای تعویض روغن خودرو استفاده شود. ظرفیت روغن گیربکس برای خودرو های مختلف، متفاوت می باشد. ولی بطور کلی بیشتر خودرو ها در حدود 6 الی 9 لیتر روغن گیربکس نیاز دارند که در هر بار تعویض روغن گیربکس بایستی در داخل جعبه دنده ی آن ها ریخته شود.
در گیربکس های اتوماتیک به نسبت گیربکس های دستی حرارت بیشتری ایجاد می شود و همین افزایش دما و حرارت بیشتر باعث کمتر شدن کیفیت روغن می شود. فرسودگی قطعات داخلی گیربکس نیز زمان تعویض روغن گیربکس را به جلو می اندازد و اگر نمی خواهید گیربکس خودروی شما آسیب جدی ببیند، باید به موقع روغن آن را تعویض کنید. تعویض روغن گیربکس اتوماتیک با کمک دستگاه انجام می شود و ذره ای روغن قدیمی و کهنه داخل گیربکس باقی نخواهد ماند. البته مهم است که به تعمیرگاهی معتبر مراجعه کنید تا خدمات باکیفیتی را دریافت نمایید. در ادامه همراه ما باشید تا برای تعویض روغن گیربکس اتوماتیک به طور کامل راهنمایی شوید.
اهمیت تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
تمام مایعات موجود در خودرو نیازمند رسیدگی و تعویض به موقع هستند اما باید بدانید که زمان عوض کردن هر یک چه موقع است. تعویض روغن گیربکس اتوماتیک اگر به موقع انجام شود، باعث مزایای زیر می شود :
- گیربکس عملکرد روان تری خواهد داشت.
- عمر مفید قطعات موجود در گیربکس افزایش می یابد.
- درجه حرارت گیربکس کم می شود
- قطعات موجود در گیربکس سر و صدای اضافی تولید نمی کنند.
برای تعویض روغن گیربکس اتوماتیک هر چه روغن با کیفیت تری انتخاب کنید، به عملکرد بهتر گیربکس کمک کرده اید اما در نظر داشته باشید که حتی با کیفیت ترین روغن هم باید پس از مدتی تعویض شود زیرا به مرور خاصیت خود را از دست می دهد و در نتیجه قادر به روغن کاری و روان سازی گیربکس نخواهد بود.
زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
طبق نظر کارشناسان، زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک هر 100 تا 150 هزار کیلومتر است اما بستگی به عوامل دیگری هم دارد و اگر زودتر از این موقع هم مثلا هر 50 هزار کیلومتر تعویض کنید، مشکلی پیش نمی آید.
تعویض روغن گیربکس های اتوماتیک چه ضرورتی دارد؟
همانطوری که در مقدمه ی مقاله عرض کردیم، تعمیرگاه های بسیاری در سطح کشور در زمینه ی تعمیرات تخصصی گیربکس فعالیت می کنند که از بین آن ها تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک هادیلو بسیار معتبر تر می باشد. در این تعمیرگاه، تعویض روغن گیربکس خودرو های دنده اتومات، با دستگاه های تمام اتوماتیک انجام می شود. اینجا ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا تعویض روغن گیربکس ضرورت دارد؟ چه مواقعی لازم است روغن گیربکس تعویض شود؟
شرکت های برتر خودروسازی در سطح دنیا، معمولا از بهترین و با کیفیت ترین گیربکس ها و روغن های گیربکس استفاده می کنند. این موضوع باعث شده است که این گیربکس ها معمولا نیازی به تعمیر و تعویض روغن نداشته باشند. اما در مواقعی ممکن است جعبه دنده یا گیربکس خودرو های دنده اتومات دچار مشکل شود و فرآیند انتقال نیرو از موتور به چرخ ها با اشکال مواجه شود. در این گونه موارد، مراجعه به یک تعمیرگاه تخصصی که در زمینه ی تعمیرات گیربکس های اتومات به صورت کاملا تخصصی و پیشرفته عمل می کنند، لازم به نظر می رسد.
چرخ دنده هایی که در داخل جعبه دنده قرار گرفته اند، برای این که به درستی روی هم چرخش داشته باشند، به روغن کاری نیاز دارند. روغن گیربکس، روغنی است که برای گیربکس خودرو ها ساخته شده است. البته روغن گیربکس خودرو های گیربکس دستی با روغن گیربکس خودرو های گیربکس اتومات با هم تفاوت دارند و نباید از این روغن ها به جای هم استفاده کرد زیرا ممکن است در عملکرد جعبه دنده خودرو ها اختلال ایجاد شود.
بدیهی است هر چقدر که کارکرد خودرو بالاتر برود، روغن گیربکس سیاه تر و نامرغوب تر می شود. در مواقعی ممکن است روغن گیربکس به اندازه ای سیاه و نامرغوب شود که عملکرد لازم برای روان کردن چرخ دنده ها و جلوگیری از اصطکاک آن ها را نداشته باشد. در این گونه موارد بهتر است تا روغن گیربکس تعویض شود و روغن گیربکس تازه داخل جعبه دنده ریخته شود. طی تعمیرات دوره ای که از خودرو به عمل می آید، معمولا گیربکس خودرو و روغن آن چک می شود و در صورت نیاز توسط تعمیرگاه تعویض می شود. با توجه به این که تعمیرگاه هادیلو، تمام مراحل تعویض روغن را به صورت اتوماتیک انجام می دهد، لذا در بین مردم طرفداران و مشتریان بسیاری دارد.
قیمت تعویض روغن گیربکس به چه صورت است؟
تعویض روغن گیربکس به دو صورت دستی و اتوماتیک صورت می گیرد که نوع اتوماتیک، روش پیشرفته تر و جدید تری است که به کمک دستگاه های مخصوص در این زمینه به انجام می رسد و همه ی تعمیرگاه های فعال در سطح کشور، این دستگاه های اتوماتیک را ندارند. در روش دستی، تعویض روغن به کمک مکانیک ها و افراد تعمیرکار صورت می گیرد که با توجه به وجود خطای انسانی، ممکن است گیربکس خودرو های اتومات در نهایت آسیب ببیند.
به عنوان مثال یکی از رایج ترین اشتباهات در هنگام تعویض روغن گیربکس به صورت دستی، این است که مکانیک ها و تعمیرکاران، صبر لازم را برای خروج کامل روغن قدیمی و کهنه ندارند و بعد از چند دقیقه کارتل را می بندند و روغن جدید و تازه را داخل گیربکس می ریزند. این موضوع باعث می شود که روغن سوخته و کهنه به طور کامل از گیربکس خارج نشود که این مورد می تواند باعث خرابی گیربکس در ادامه ی کار خودرو شود.
اما در روش اتوماتیک و به کمک دستگاه های پیشرفته و جدیدی که وارد بازار شده اند و روغن گیربکس را به صورت اتوماتیک تعویض می کنند، هیچ گونه خطای انسانی به وجود نمی آید و صفر تا صد تعویض روغن گیربکس های اتوماتیک خودرو ها، به کمک دستگاه انجام می شود. بدیهی است که قیمت تعویض روغن گیربکس ها به روش اتوماتیک و با کمک دستگاه های پیشرفته و جدیدی که وارد بازار شده اند، کمی گران تر از روش دستی خواهد بود. البته باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که تعویض روغن به روش اتوماتیک و با کمک دستگاه های پیشرفته ای که در زمینه اختراع شده اند و در بازار موجود می باشند، می تواند روغن گیربکس را با کم ترین خطا تعویض نماید و کم ترین اثر مخرب را روی گیربکس خودرو داشته باشد.
در تعمیرگاه هادیلو، از روش اتوماتیک و به کمک دستگاه های پیشرفته، تعویض روغن گیربکس انجام می شود که البته قیمت تعویض روغن گیربکس های اتوماتیک به این روش در این تعمیرگاه، بسیار کم تر و مناسب تر از بسیاری دیگر از تعمیرگاه های تخصصی در سراسر کشور می باشد.
تعویض روغن گیربکس به صورت دستی بهتر است یا با دستگاههای تمام اتوماتیک؟
تعویض روغن گیربکس به روش دستی که معمولا رایجتر است دارای ایراداتی است که از جمله میتوان به این اشاره کرد که در تعویض دستی گاها در برخی خودروها امکان خارج کردن تمام روغن کهنه وجود ندارد و همیشه مقداری از روغن سوخته داخل گیربکس میماند. ولی دستگاههای تمام اتوماتیک تمام روغن کهنه و سوخته را از گیربکس خارج کرده و روغن سالم را جایگزین آن میکنند. تعمیرگاه هادیلو نیز دارای دستگاه تمام اتوماتیک تعویض روغن گیربکس اتوماتیک میباشد.
آیا روغن گیربکس دستی با روغن گیربکس اتوماتیک فرق دارد؟
بله روغن این دو نوع گیربکس با هم فرق بسیار دارد. شاید سادهترین پاسخ به این سوال این باشد که روغن دنده (واسکازین) مخصوص خودروهایی با گیربکس دستی و روغن گیربکس مخصوص خودروهایی با گیربکس اتوماتیک است. پس دقت کنید که روغن مصرفی این گیربکسها با هم تفاوت بسیاری دارند. حتما روغن گیربکس خودروی خود را استفاده کنید.
چه خودروهایی را تعویض روغن گیربکس اتوماتیک میکنید؟
در تعمیرگاه هادیلو همه خوردوهای با گیربکس اتوماتیک میتوانند برای تعویض روغن گیربکس اتومات مراجعه کنند برای نمونه:
- تعویض روغن اچ سی کراس
- تعویض روغن گیربکس نیسان
- تعویض روغن گیربکس ۲۰۶
- تعویض روغن گیربکس ef7
- تعویض روغن گیربکس تیبا
- تعویض گیربکس روغن گیربکس اتوماتیک ساندرو
- تعویض روغن گیربکس اتوماتیک دنا پلاس
- تعویض روغن گیربکس بنز و بی ام و
- تعویض روغن گیربکس هیوندا
- تعویض روغن گیربکس کیا
- تعویض روغن گیربکس نیسان
- تعویض روغن گیربکس ماکسیما
قیمت تعویض روغن گیربکس اتومات برای چه خودروهایی است؟
در تعمیرگاه هادیلو همه خوردوهای با گیربکس اتوماتیک میتوانند برای تعویض روغن گیربکس اتومات مراجعه کنند برای اطلاع از هزینه تعویض روغن گیربکس اتومات میتوانید با تعمیرگاه تماس بگیرید مثلا:
- هزینه تعویض روغن پراید
- هزینه تعویض روغن گیربکس نیسان
- هزینه تعویض روغن گیربکس ۲۰۶
- هزینه تعویض روغن گیربکس ef7
- هزینه تعویض روغن گیربکس تیبا
- هزینه تعویض گیربکس روغن گیربکس اتوماتیک ساندرو
- هزینه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک دنا پلاس
- هزینه تعویض روغن گیربکس بنز و بی ام و
- هزینه تعویض روغن گیربکس هیوندا
- هزینه تعویض روغن گیربکس کیا
- هزینه تعویض روغن گیربکس نیسان
- هزینه تعویض روغن گیربکس ماکسیما
- هزینه تعویض روغن لندکروز
- هزینه تعویض روغن گیربکس جک
- هزینه تعویض روغن گیربکس پارس
چند لیتر برای تعویض روغن گیربکس نیاز است؟
مقدار روغن گیربکس برای تعویض، بستگی به مدل هر خودرو دارد و ممکن است بین 6 لیتر روغن تا 9 لیتر روغن جدید برای تعویض بسته به مدل خودرو نیاز باشد. البته به این نکته توجه کنید که گاهی در برخی خودروها اگر تعویض روغن به صورت دستی انجام شود، چون امکان خالی کردن تمام روغن کهنه از گیربکس وجود ندارد و همیشه مقداری از روغن کهنه داخل گیربکس باقی میماند پس ممکن است روغن کمتری را برای تعویض (در مقایسه با زمانی که روغن را با دستگاه تمام اتوماتیک عوض میکنیم) نیاز داشته باشد. چون در تعویض روغن با دستگاه تعویض تمام اتوماتیک، کاملا روغن کهنه از گیربکس خارج میشود، روغن سالمی که توسط دستگاه به گیربکس تزریق میشود دقیقا معادل گنجایش واقعی گیربکس است و به همین خاطر ما به شما تعویض روغن گیربکس با دستگاه تمام اتوماتیک را توصیه میکنیم. برای اطلاع دقیق از هزینه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک با تعمیرگاه هادیلو تماس بگیرید.
هزینه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک و قیمت روغن گیربکس اتومات چقدر است؟
هزینه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک با دستگاه تمام اتوماتیک برای تمامی خودروها در تعمیرگاه هادیلو ۳۰۰ الی ۳۵۰ هزار تومان است (در سال ۱۴۰۲) .
قیمت هر لیتر روغن گیربکس اتوماتیک هم بسته به برند ایرانی و یا خارجی و نوع روغن برای هر ماشین متفاوت است که تقریبا از لیتری ۱۰۰ هزار تومان تا لیتری ۴۰۰ هزار تومان در بازار موجود است(در سال ۱۴۰۲).
همیشه به یاد داشته باشید که داشتن یک ماشین اتوماتیک سالم نیازمند رسیدگی مداوم است پس:
- حتما به علایمی مثل تقه زدن گیربکس، زوزه کشیدن جعبه دنده، گاز هرز خوردن و … ماشین توجه داشته باشید و هرگونه تغییر در صدا و سرعت و تعویض دنده و دور موتور را جدی بگیرید چرا که ادامه رانندگی با گیربکس معیوب قطعا موجب آسیب بیشتری به گیربکس و در نتیجه تحمیل هزینههای بسیار بالا برای شما میشود. پس در اولین فرصت در صورت دیدن علایم مشکل در گیربکس اتوماتیک خود به تعمیرکار ماهر مراجعه کنید.
- در فواصل توصیه شده حتما نسبت به تعویض روغن گیربکس اقدام کنید و در صورت کم شدن سطح روغن و نشتی روغن گیربکس خود، حتما به دنبال علت نشتی روغن باشید.
- سعی کنید تا ملاحظات مربوط به رانندگی با گیربکس اتوماتیک را رعایت کنید که میتوانید در مقلات سایت با آنها آشنا شوید.
- برای تعمیر گیربکس اتوماتیک به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک هادیلو مراجعه کنید.
انواع روغن گیربکس اتوماتیک
روغن گیربکس یکی از روغنهای مختلف بکار رفته در خودرو است که نقش مهمی در تامین سلامت دندهها و دیفرانسیل دارد. این روغن مانند سایر روغنهای موجود در خودرو نیاز به تعویض مرتب دارد و در صورتی که از زمان تعویض آن مدت زیادی گذشته باشد، ممکن است باعث ایجاد مشکل در قسمت جعبه دنده و دیفرانسیل خودرو شود.
در این بخش قصد داریم بحث خود را در مورد انواع روغن گیربکس و واسکازین را برای خودروهای مختلف، قرار دهیم.
تفاوت روغن گیربکس دندهای با روغن گیربکس اتوماتیک
روغن های گیربکس معمولا در دو دسته بندی متفاوت جای می گیرند. دسته اول مربوط به خودروهای دنده اتوماتیک می باشد که معمولا با نام روغن گیربکس شناخته شده و علامت آن ها با ATF نمایش داده می شود. دسته دوم نیز مربوط به خودروهای دنده دستی می باشد که بیشتر با نام روغن واسکازین شناخته شده و با علامت MTF مشخص می شود.
معمولا روغنهای گیربکس اتوماتیک از گرانروی کمتری برخوردار بوده و رقیقتر میباشند که این به خاطر تفاوت قرارگیری چرخ دندهها و نحوه جایگیری آنها در جعبه دنده اتوماتیک میباشد. اما روغن واسکازین دستی، معمولا غلیظتر بوده و حاوی ترکیبات متفاوتی میباشد که برای دندههای دستی مناسبتر است. بنابراین هیچگاه نباید روغن گیربکس دستی را به جای اتوماتیک به کار برد و یا برعکس.

انواع روغن گیربکس اتوماتیک
برای خودروهای با دنده اتوماتیک، روغن گیربکس آنها باید بر اساس آنچه که کارخانه در دفترچه راهنمای خودرو عنوان کرده است، تهیه شود. بر این اساس اگر از روغنی متفاوت از آنچه که کارخانه عنوان کرده است، استفاده کنید ممکن است به قطعات داخلی گیربکس صدمات جدی وارد آید. انواع روغن گیربکس اتوماتیک بر اساس استاندارهای مختلفی ارائه میگردد که خود کارخانه ذکر کرده است.
انواع روغن گیربکس در خودروهای دنده دستی و دنده اتومات متفاوت است. در ادامه تعدادی از مهمترین استانداردهای روغن گیربکس اتوماتیک آورده شده است که با توجه به نوع خودرو و آنچه در دفترچه راهنمای خودرو آمده است، باید یکی از این روغنها را استفاده نمود.
نوع خودرو | استاندارد روغن گیربگس |
نیسان ماکسیما | ATF MATIC D |
پژو ۲۰۶ و مگان | ATF 4HP20 |
هیوندای جنسیس | ATF 9638 |
رنو لیفان نیسان میتسوبیشی | ATF CVT |
برلیانس رنو تویوتا موسو | ATF DEXRON III |
هوندا سیویک | ATF DW-1 |
مزدا ۶ | ATF FZ |
ام جی، تویوتا، سوزوکی | ATF JWS-3309 |
هیوندای جنسیس | ATF M1375 |
مزدا | ATF M-III |
مزدا | ATF M-V |
کیا سورنتو | ATF RED-1K |
ام وی ام ، برلیانس ، جک ، کیا ، هیوندای ،میتسوبیشی | ATF SP III |
ام وی ام، کیا، هیوندای | ATF SP IV |
تویوتا فوررانر | ATF T−IV |
تویوتا و لکسوس | ATF WS |
ولوو | AW-1 |
ام جی GS | DEXRON DCT fluid |
جک S5 اتوماتیک | FFL-2 |
هوندا | HCF-2 |
کیا موهاوی | M1375.4 |

انواع روغن گیربکس دندهای
انواع روغن گیربکس دستی یا همان واسکازین بر اساس مقدار گرانروی و سطح کیفیت دستهبندی میشوند. مقدار گرانروی یا ویسکوزیته بر اساس شاخص SAE و سطح کیفیت بر اساس API درجهبندی میشود. برای انتخاب بهترین روغن واسکازین مناسب خودروی خود، بهتر است قبل از خرید ابتدا به دفترچه راهنمای خودروی خود مراجعه کنید تا مناسبتترین نوع روغن گیربکس را برای خودروی خود بیابید.
به عنوان نمونه، اکثر روغنهای گیربکس مناسب خودروهای دستی موجود در ایران، میزان SAE بین ۷۵w-90 را داشته و سطح کیفیت آنها معمولا GL4 یا GL5 ارزیابی میشود. به این ترتیب میتوان بر اساس جدول زیر انواع روغن گیربکس مناسب خودروی خود را بیابید:
نوع خودرو | روغن گیربکس |
کیا سراتو | ۷۵W-80 GL4 |
دنا، سمند، پژو، رنو ال ۹۰، پراید، زانتیا | ۷۵W-80 GL5 |
ام جی، ام وی ام، برلیانس، تویوتا، جک، رنو، تیبا، ریو، لیفان، مزدا، ماکسیما، میتسوبیشی | ۷۵W-90 GL5 |
آریسان، کیزاشی، لیفان | ۸۰W-90 GL5 |
برلیانس | ۸۵W-90 GL4 |