0912-7698982

مشاوره 24/7 واتساپ

علائم خرابی ساعت گیربکس | هادیلو

علائم خرابی ساعت گیربکس | هادیلو

مقالات

علائم خرابی ساعت گیربکس

05 اسفند 1402 189 بازدید
علائم خرابی ساعت گیربکس

خودرو از اجزای مختلفی تشکیل شده است که گیربکس یکی از مهم ترین آنهاست، به همین دلیل شناسایی به موقع علائم خرابی ساعت گیربکس بسیار ضروری است.

ساعت گیربکس، مغز خودرو است. قبلا این قطعه از چدن ساخته می شد ولی برای کم وزن شدن آن امروزه از آلومینیوم ساخته می شود. ساعت گیربکس به گونه ای طراحی شده است که داخل آن مجرا وجود دارد. این مجرا ها کمک می کنند تا روغن به خوبی داخل گیربکس حرکت کند. نکته جالب این است که هرچه تعداد دنده ها بیشتر باشد، مجراهای جعبه دنده تودرتو تر می باشند.

بلوک هیدرولیک نام دیگر ساعت گیربکس است. نحوه عملکرد بلوک هیدرولیک به صورتی است که روغن را برای تعویض دنده به جاهای مورد نظر هدایت می کند. چنانچه روغن به خوبی در ساعت گیربکس حرکت نکند، جعبه دنده شما خراب می شود و به خودرو آسیب وارد می کند. خراب شدن گیربکس می تواند هزینه های زیادی برای شما داشته باشد.

انواع بلوک هیدرولیک

  • بلوک هیدرولیک دستی
  • ساعت گیربکس هیدرولیک
  • بلوک هیدرولیک الکترونیکی
  • بلوک هیدرولیک کیت شیفت

اهمیت گیربکس

سیستم انتقال خودرو سیستمی است که اتصال بین چرخ ها و قدرت خودرو را تسهیل می بخشد و به وسیله نقلیه اجازه حرکت و در نتیجه گردش را می دهد. همانطور که از نام آن مشخص است، گیربکس مسئول به دست آوردن گشتاور موتور از چرخ ها می باشد که به خودروی ساکن، اجازه حرکت می دهد. جعبه دنده از مهم ترین اجزای خودرو می باشد و باید به صورت دوره ای آن را چک کنید.

علائم اصلی شکستگی ساعت گیربکس

همه چیز با یک صدا شروع می شود. علائم کوچکی که ممکن است نشان دهنده یک مشکل بزرگ تر باشد که باید هرچه زودتر برای تعمیر آن اقدام کنید.

علائم زیر به شما نشان می دهد که گیربکس مشکل دارد و مشکل به وجود آمده از کدام قسمت خودرو است:

  • چرخ دنده های شل: در خودروهایی با کیلومترهای زیاد، فرسودگی دنده‌ها طبیعی است و می تواند صدای زیادی ایجاد ‌کند که ناشی از عدم وجود فاصله در یاتاقان‌هایی است که در طول سال‌ها خاصیت خود را از دست داده‌اند.
  • خرابی میله دنده: هنگامی که در تعویض دنده ها کمی مشکل پیدا می کنید، به این معنی است که میله های تعویض دنده خراب شده اند. این میله ها که وظیفه انتقال حرکت بین اهرم و فضای داخلی گیربکس را بر عهده دارند، می توانند تغییر شکل داده و باعث بروز حوادثی در مکانیزم شوند. خوشبختانه، با یک چک ساده می توان آن را برطرف کرد.
  • روغن بی کیفیت: کیفیت روغن گیربکس می تواند نشانه دیگری از نقص باشد، زیرا اجازه روغن کاری مناسب را نمی دهد، اگرچه استفاده از روغن نامناسب مشکلی کمتر رایج است اما می تواند در سلامت گیربکس موثر باشد. تعویض روغن توصیه شده توسط سازنده به صورت دوره ای عادتی است که به خودروی ما کمک می کند از خرابی گیربکس جلوگیری کند.
  • وضعیت بد مهر و موم و کلاچ: مشکل در آب بندی ها به خصوص در خودروهایی با کیلومتر زیاد می تواند باعث نشتی روغن و در نتیجه مشکل در گیربکس شود. این عنصر باید همراه با کلاچ در نظر گرفته شود، زیرا ممکن است نقصی داشته باشد که ناشی از فشار ندادن کامل پدال باشد.

مشکلات رایج ساعت گیربکس

برای تشخیص شایع ترین خرابی ها و مشکلات احتمالی این قطعه، یک سری دستورالعمل ها و علائم وجود دارد که به ما در تشخیص هر گونه نقص کمک می کند.

بهترین روغن گیربکس اتوماتیک را انتخاب کنید و سطح صحیح را برای جلوگیری از خرابی حفظ کنید. اگر روغن کمتر از حد معمول باشد، هوا وارد می شود و حباب هایی در داخل مدار هیدرولیک ایجاد می شود و اگر روغن بیش از حد لازم باشد، کف ایجاد می کند که همان عواقب پایین آمدن سطح روغن را به همراه خواهد داشت.

در صورت بروز مشکل در گیربکس اتوماتیک نیز صداهایی را می شنویم، شکستگی ایجاد می شود و فرسودگی قطعات این سیستم تسریع می شود.

خرابی در شیرهای برقی را می توان با شنیدن صدای تق تق در هنگام تعویض دنده، چه هنگام درگیر شدن یا جدا کردن، مشاهده کرد.

اگر به دلیل ارتباط ضعیف بین بسته های کلاچ ایرادی وجود داشته باشد، به دلیل لغزش بیش از حد بسته های کلاچ خواهد بود. آن ها باید تعویض شوند.

اگر هنگام عوض کردن دنده، دنده تکان می خورد، ممکن است به دلیل شکستن درام محل قرارگیری دیسک ها یا فیلتر ذرات موتورهای دیزلی باشد. در این صورت به شما اجازه تعویض دنده را نمی دهد و مصرف روانکار افزایش می یابد بنابراین سیستم وارد فاز اضطراری می شود.

تعمیر گیربکس پیچیده است، شما باید ابزار های مناسب را در اختیار داشته باشید و بهترین قطعات یدکی گیربکس را انتخاب کنید. فراموش نکنید که نگهداری صحیح طبق دستورالعمل سازنده، طول عمر مفید این قطعه را تضمین می کند.

نتیجه گیری

ساعت گیربکس از قطعات اصلی هر خودرو است و به آن لقب مغز گیربکس داده اند. جعبه دنده اتوماتیک در خودرو ها برخلاف گیربکس‌های دستی، سیستم مکانیکی پیچیده‌تری دارد، بنابراین، برای جلوگیری از خرابی‌های احتمالی که بسیار پرهزینه هستند، تعمیر و نگهداری به موقع بسیار مهم است.

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک چیست؟

بسیاری از رانندگان گیربکس دستی را به گیربکس اتوماتیک ترجیح می دهند، اما گیربکس اتوماتیک هر روز جایگاه بهتری در بازار پیدا می کند. علائم خرابی گیربکس اتوماتیک عبارتند از:

  • مشکل در تعویض دنده
  • بوی سوختگی اگر از گیربکس اتوماتیک می آید، ممکن است روغن شما بیش از حد گرم شده باشد یا مایع ATF به دلیل دمای بالا خاصیت روانکاری خود را از دست داده باشد.
  • ماشین به جلو یا عقب حرکت نمی کند و این امر به دلیل مشکل در پمپ روغن گیربکس است. اگر مبدل گشتاور فشار روغن مناسبی نداشته باشد، نیروی لازم برای حرکت موتور را ارسال نمی کند.

اگر هنگام تعویض دنده متوجه لغزش بیش از حد شدید، مشکل در چیست؟

لغزش در تعویض دنده نشان دهنده سایش کلاچ های گیربکس اتوماتیک است و یک مشکل جدی محسوب می شود. بنابراین باید هرچه زودتر نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

کمبود یا فشار بیش از حد هیدرولیک چه پیامدهایی به دنبال دارد؟

نشان دهنده این است که دیسک های کلاچ کار خود را به درستی انجام نمی دهند و گیربکس نمی تواند به خوبی وظایف خود را انجام دهد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرکز گیربکس اتوماتیک هادیلو

تعمیرگاه هادیلو از سال ۱۳89 با کادر مجرب و تجهیزات تخصصی و حرفه‌ای آغاز به کار کرده است. کلیه خدمات مرتبط با گیربکس اتومات از جمله تعمیر و تعویض روغن و فروش .

مرکز تخصصی گیربکس اتوماتیک هادیلو

تمامی حقوق برای مرگز گیربکس اتوماتیک هادیلو محفوظ می باشد.